Arkistot kuukauden mukaan: toukokuu 2018

Mä rukoilen sun puolesta

IMG_20180412_221557_943

Eräs mies oli matkalla Jerusalemista Jerikoon, kun rosvojoukko yllätti hänet. Rosvot veivät häneltä vaatteetkin päältä ja pieksivät hänet verille. Sitten he lähtivät tiehensä ja jättivät hänet henkihieveriin.

– Mitä kuuluu?
– Ihan hyvää.
Mulle kuuluu ihan hyvää, koska kukaan ei pysty kuulemaan sitä, että mulle kuuluu ihan pahaa. Mulle kuuluu sellaista, että ei ole ketään, joka pystyisi kuulemaan sitäkään, että mulla ei ole ketään, joka pystyisi kuulemaan sitä, että mulle ei kuulu hyvää.

Samaa tietä sattui tulemaan pappi, mutta miehen nähdessään hän väisti ja meni ohi. Samoin teki paikalle osunut leeviläinen: kun hän näki miehen, hänkin väisti ja meni ohi.

Kun mulle ei kuulu hyvää, niin mun puolesta rukoillaan. Nimittäin sitä, että mulle kuuluisi taas hyvää. – Mä rukoilen sun puolesta, että sä pääsisit vihdoin opiskelemaan, että sä et kattois enää pornoa, että sun äiti lakkaisi olemasta narsisti, että Jumala korjaa sun huonon itsetunnon, että sä saisit jostain rahaa maksaa sun velat, että sun sairaus paranee, että sun avioliitto eheytyy, että te saisitte vauvan. Mä rukoilen sun puolesta mitä tahansa sellaista, joka sivuuttaa sun elämän. Sut. Mä laitan mun kädet ristiin.

Mutta sitten tuli samaa tietä muuan samarialainen. Kun hän saapui paikalle ja näki miehen, hänen tuli tätä sääli. Hän meni miehen luo, valeli tämän haavoihin öljyä ja viiniä ja sitoi ne.

Jos vaikka kaataisit meille lasit viiniä ja istuisit vieressä hiljaa. Jos vaikka kietoisit sun kädet mun ympärille. Jos vaikka sun ei tarvitsisi lähteä just nyt muualle. Jos vaikka et ihan oikeasti kääntäisi mulle sun selkää.

Sitten hän nosti miehen juhtansa selkään, vei hänet majataloon ja piti hänestä huolta. Seuraavana aamuna hän otti kukkarostaan kaksi denaaria, antoi ne majatalon isännälle ja sanoi: ’Hoida häntä. Jos sinulle koituu enemmän kuluja, minä korvaan ne, kun tulen takaisin.’ (Luukas 10:30-35)

Muista että [syötä tähän jokin irrallinen rohkaiseva Raamatun jae, koska se riittää tekemään elämän ja sinut taas iloiseksi ja helpoksi] ja muista, että Jumala on sun kanssa. Niin onkin. Eikö täällä tosiaan ole ketään muita?

Herra pitää musta huolen, vaikka multa irtoisi pää
ja kädet
Hän pysyy mun luona, vaikka multa irtois jalat
ja menisin katki
loppuun asti
(Vähäsarja: Herra on mun kanssa)


Teksti on kirjoitettu teatteriryhmä Ellipsin “Kohti”-näytelmän pohjalta. Esitykset 24., 25. ja 26.5.2018. Lisätiedot info@paraabeli.fi